21 Haziran 2016 Salı

Korkuluk Nedir

KÜPEŞTE NEDİR?

Korkuluk; birçok alternatif ürünlerden üründen üretilebilmektedir. Korkuluk balkon, merdiven, teraslarda ve daha birçok alternatif yerde kullanılabilir. Küpeştelerin kullanım amaçları daha çok güvenlik olsa da artık estetik görünüm sağlamak amacıyla da kullanılmaktadırlar. Ahşaptan küpeşteler iç mekânlara daha sık karşımıza çıkmaktadır. Ahşap merdivenli evlerde küpeştelerde sıklıkla ahşap seçilmektedir. Küpeştelerde çok geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur istenilen şekil ve renkte küpeşte bulmak mümkün olabilir. Özel dekorasyonlar için özel küpeştelerde tasarlanmaktadır.
Korkulukların yapıldığı hammadde seçiminde son yıllarda paslanmaz alüminyumlar kullanılmaya başlanmıştır. Bunun en büyük sebebi ise daha uzun süre dayanması ve daha modern bir algı oluşturmasıdır. Daha uzun dayanır çünkü ahşap gibi sudan ve güneşten etkilenip dış yapısında bozulma olmaz. Ayrıca da iç dış fark etmez her mekânda çok rahat kullanılabilirler. Ve kullanıldıkları mekanlara şıklık katarlar. Paslanma yapmadıkları için de sağlıklıdırlar ve uzun sürelerce yeni takılmış gibi kullanılabilirler. Özellikle son zamanlar da yeni yapılan inşaatlarda çokça tercih edilmektedirler. Balkonlarda korkuluk olarak ve Fransız balkonlarda ise hem korkuluk hem de dekoratif olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra yeni yapılarda merdiven korkulukları da gene paslanmaz alüminyumlardan tercik edilmektedir. Söylediğim gibi küpeşteler hem güvenlik ve koruma amacıyla; hem de dekorasyona yardımcı olması için yapılmaktadırlar. Seçilen alüminyum ne kadar kaliteli olursa dayanıklılığı da o kadar uzun sürecektir. Ayrıca da ürününüzün sık olarak bağlantı noktalarını kontrol etmenizde fayda vardır. Sonuçta vida ile tutturulmaktadır ve insan yapımıdır. Gevşeme olduğu fark edilirse hemen sıkılaştırma işlemi yapılmalıdır. Kendiniz yapamıyorsanız kesinlikle bu işi yapan birilerini çağırmanız daha faydalı ve sağlıklı olacaktır. Küpeştelere güvenip dayanabiliyoruz. Bu güvenmeden kaynaklı sağlam olmaları gerekmektedir. Ama periyodik olarak bakımı yapılmazsa bir sorun olduğu anlaşılamaz ve ölümlü, yaralanmalı kazalara neden olabilir. Bu tür kazalar yaşamamak için küpeştelere çok fazla dayanmamak gerekir.

Küpeşteler dekorasyonun bir parçası olurlar iç mekânlarda. Özellikle de büyük tavanlı evlerde tercihe esilen küpeşteler gerçekten göz almaktadır. Hem alüminyum hem de ahşap olarak tercih edilebilir. Ama alüminyum ürünler daha modern görüntü oluştururlar iç mekânlarda. Ayrıca küpeştelere motif vermek de mümkündür. Özel aksesuarlarla süslenerek daha şık görünebilirler. Küpeşteleri bölmelere ayırtabilir ve bölmelerin sayısını kendiniz belirleyebilirsiniz. Özel camlar kullanılabilir ve camlar üzerine işlemeler yapılarak modern bir desenle süslemeler uygulanabilir. Özel desenlerle süslenen camlar haricinde sade camlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca görüntüsü cam gibi olan ama darbelere daha dayanıklı olan pileksiden de yapılabilmektedir. Camdan daha dayanıklıdır ve üzerine lazer ile daha çok desen ve motife daha hızlı ulaşılabilir. Güzel ve dekoratif birçok alternatif bulunmaktadır küpeştelerde. Her zevk ve renge uygun Korkuluk bulunmaktadır. İstediğiniz her türlü küpeşteyi tasarlatabilir ve içinize sinen bir ürün yaptırmış olabilirsiniz.

Küpeşteler güvenlik açısından kalite bir üründen seçilmelidir. Eğer ucuz olsun deyip kalitesiz bir ürün seçerseniz güvenlik bulmak yerine zarar da görebilirsiniz. Ne alırsanız alın kaliteli ve uygun fiyatta olmasına özen gösterin. Karlı çıkacağım derken sonucundan memnun kalmayacağınız ürünleri almaktan kaçınınız.

Küpeştelerde seçiminiz iç mekân ve dış mekâna göre itinalı olarak yapmalısınız. Yoksa ürününüz kısa sürede deformasyona uğrayarak verimsizleşebilir. Görüntüsü bozulup dekorasyonunuzu bozabilir ve size ekstra masraf çıkartabilir. Mesela dış mekânlarda kullanacağınız
küpeştelerde ahşap tercih ederseniz sorun yaşayacaksınızdır. Rengi değişecek verniği ve boyası kalkacaktır. Ama onun yerine paslanmayan bir alüminyum madde kullanılırsa sorun yaşanmaz ve modern bir görünüm sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder