22 Haziran 2016 Çarşamba

KÜPEŞTEYE DAİR HERŞEY

Küpeştenin bir diğer adı tırabzan ya da korkuluk olarak da bilinmektedir. Küpeşteler ahşaptan, krom çelik kaplamadan, alüminyumdan yapılabilmektedir. İç ve dış mekânlarda kullanıma uygun ürünlerdir ve hem dekoratif olması hem de güvenlik amacıyla tercih edilirler. Merdiven kenarlarında, balkonlarda, havuz kenarlarında, vb alternatif birçok yerde kullanılabilirler. Trabzonların hangi maddeden yapılması daha iyidir bu yapılacak alana göre değişiklik gösterse de artık içi ve dış mekanlarda çoğunluklu krom kaplama çelik ya da alüminyum ürünler tercih edilmektedir. Bunun başlıca sebebi daha kullanışlı ve dayanıklı olması hem de yapıldığı mekânın daha modern algılanmasını sağladığı için çok daha fazla tercih edilir.

İyi bir iç mekân dekorasyonunda eğer evinizin iç merdiven kenarına yaptıracaksınız ve evinizde ahşabın sıcaklığını istiyorsanız renk seçenekleriyle ahşap korkuluklar yaptırabilirsiniz. Bu sayede evinizin sıcaklığını arttırabilir ve güvenlik seviyeni de en üstte taşımış olursunuz. Fakat ahşap korkuluklarınızda dikkat etmeniz gereken belli başlı şeyler vardır. Bunlardan en önemlisi bir süre sonra tırabzanınızda ahşap olduğundan çürümeler ve görüntüsünde değişmeler oluşabilir bunun oluşmaması için bakımlarını yapmanız gerekmektedir. Ürününüz daha uzun ömürlü olsun isterseniz bakımlarını yapmanızda fayda olacaktır. Bu sayede ürününüz uzun yıllar boyunca gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Son yıllarda özellikle dış mekanlarda çokça tercih edilen krom kaplama çelikler de dış mekanlar da hem dekorasyonu tamamlıyor hem de güvenlik araçları olarak kullanılmaya devam ediyor. krom kaplama oldukları için paslanma yapmazlar ve daha uzun yıllar dayanırlar. Fransız balkonlarda ve diğer tüm balkonlarda korkuluk olarak kullanılmaktadır. Aynı zaman da apartman içindeki merdivenlerde de özellikle bol bölmeli ve birçok farklı model de korkuluk bulunmaktadır. Bu ürünler uzun yıllar kullanılabilir ve sadece bağlantı noktalarının kontrolü ile uzun yıllar kazasız belasız kullanabiliriz. Bağlantı noktalarını iyice kontrol etmek gerekir çünkü vidaları gevşeyebilir ve istenmeyen kazalara neden olabilir. O yüzden sık sık kontrol edilmeli ve bakımlarının yapılması gerekir. Paslanmaz bir ürün olduğu için yağmurdan etkilenmez ve kötü görüntü oluşturmaz. Ayrıca güneşten de etkilenmez ve üzerinde ahşapta oluşabilecek gibi görüntü bozuklukları oluşmaz. O yüzden dış mekânlarda çok tercih edilen bir alternatiftir. Ama sadece dış mekânlarda değil iç mekânlarda da modern bir ortam yaratabilmek için krom kaplama korkuluklar tercih edilir. Özelikle de iç mekân dekorasyonuna yardımcı olması için tercih edilen krom kaplama küpeşteler de cam ile süsleme yapılır ve görüntü de daha büyük bir zarafet sağlanmış olur. İsteyenler camların üzerine şekil ve amblemler yaptırabilir ve modern bir algı oluşturulabilir. Ayrıca bu Trabzon aralarına cam yerine pileksi de kullanılabilmektedir. Hatta pileksi cam gibi görünmesi ve camdan daha dayanıklı olması nedeniyle daha çok tercih edilmektedir de denebilir. Pleksiler döküm ürünü olduğundan ve işlenmesi çok kolay olduğundan daha çok tercih edilmektedir. Pleksiler farklı renklerde olabilmektedir ve üzeri lazerle işlenerek farklı desenler alması sağlanabilir. İşte bu farklı desenlerle korkuluklarınız daha da tarz ve modern olacaktır.

İç mekânlarınız ve dış mekânlarınız için birçok alternatif ürün bulunmaktadır. Bu ürünleri seçmeden önce çok iyi bir analiz yapmalısınız ve bu analizin sonucunda neye ihtiyacınız olduğunu çok iyi bir şekilde belirleyip ona göre seçim yapmalısınız. Ayrıca seçtiğiniz ürünün daha değişik ve şık olmasına istiyorsanız tasarımlar yaptırabilir ve daha özellikli bir korkuluğa sahip olabilirsiniz. Cam ya da pileksi kullanarak ürününüzün boşluklarını doldurtabilir ve daha modern bir algı yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder