20 Haziran 2016 Pazartesi

PASLANMAZ KORKULUK

PASLANMAZ KORKULUK

Küpeşteler; bir diğer adıyla korkuluk başka bir değişle ise tırabzan olarak da bilinmektedir. Küpeşteler iç mekanlarda da dış mekanlarda da kullanılmaktadır. Küpeşteler dış mekânlarda merdivenlerde, havuz kenarlarında, balkon ve teraslarda kullanılmaktadır. İç mekanlarda da merdivenlerin kenarlarında korkuluk olarak kullanılmaktadırlar ve güvenlik amacıyla tercih edilmenin yanında ayrıca dekoratif olarak da kullanılmaktadırlar. Ayrıca küpeşteler duvara monte edilerek tutunma işlevi görmesi içinde tercih edilip kullanılabilirler.

Küpeşteler son yıllarda daha çok olarak ahşaptan ve krom kaplama çeliklerden üretilmektedir. Son dönemlerde özellikle dış mekanlarda krom çelik kaplama ürünler çok sık kullanılmaya başlanmıştır. Bunun en büyük sebebi suya ve güneş ışınına dayanıklı olmaları. Ayrıca da tüm darbelere de diğer ürünlere nazaran daha dayanıklıdırlar. Ayrıca da krom kaplama çelik küpeşteler yanmaya da ahşaptan daha dayanıklıdır. Ayrıca krom özellikli olduklarından dolayı paslanmada görülmemektedir. Gene krom özellikli olduklarından dolayı çizilmelerde kendini onarma özelliklerine de sahip olmaları en baş özelliklerinden olduğu söylenebilir. Tüm bu özelliklerinden dolayıdır ki iç mekanlarda da krom kaplama çelik küpeşteler tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle kurumsal alanlarda iç mekanların daha modern ve ferah algılanmasını sağlayan bu krom kaplama çelik küpeşteler her zevk ve özelliklerde üretilebilen ürün yelpazesine sahiptir. İşte tüm bu sebeplerle her mekanda kullanılmaları mümkündür. Krom kaplama çelik küpeşteler ayrıca havuz başlarında da kullanılıyor. Giriş olmaması için ya da arasına cam konularak su sıçramaması için kullanılabilirler.

Küpeşteleri seçerken kaliteli olmasına özen gösterin ve montaj işleminin de iyi yapılmasını sağlayan. Çünkü güvenlik amaçlı yaptırdığınız bir küpeşte iyi monte edilmezse bir kazaya sebep olabilir ve ciddi sonuçlar doğurabilir. O yüzdendir ki küpeştelerde kaliteli ürünler tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.

PASLANMAZ KORKULUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder