24 Haziran 2016 Cuma

PASLANMAZ KORKULUK

Küpeşteler; merdiven kenarlarında, Fransız balkon önlerinde, balkonlarda, vb daha birçok yerde kullanılmakta olan demir, çelik, pleksi veya ahşaptan yapılan ve güvenlik ve dekorasyonu sağlayan yapılardır.

Son zamanlarda çokça alanda kullanılan pleksilerde küpeştelerde kullanılmaya başlanmıştır. Bunun en büyük nedeni ise çok aşırı dayanıklı olmaları ve iç mekanda da dış mekanda da rahatça kullanılabilir olmasıdır. Öyle ki yoğun kış şartlarına ve aşırı sıcak havalara bile dayanabilmektedir. İşte bu nedenle iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilirdir. Ayrıca çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olması da çok cazip kılmaktadır pleksileri. Parıltılı ürünlerden tutunda değişiklerdeki ürün özelliklerine kadar birçok alternatif sunmaktadır. Cam görüntüsünde olduğundan tırabzanlarınız sanki cammış algısı yaratabilir ve bu ağırlık ve şıklıkla evinizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Küpeşteler de en çok tercih edilen iki ürün olan ahşap ve krom kaplama çeliklerdir. Bunun en büyük sebebi ise krom kaplama çeliklerin dış mekanlarda uzun süre dayanıklı olmasıdır. Öyle ki her hava koşuluna uyumludur ve çizilme ve darbelere karşı dayanıklı bir yapıdadır. Bu sebeple dış mekanlarda çokça tercih edilirler ve tercih edilmeklerinin hakkını da verirler. Tabi ki ahşaplarda iç mekanlarda bir bütünleyici olarak çok tercih edilirler. Bunun en büyük sebebi de yerlere ve merdivenlere uyumlu olmasıdır. Ahşap detaylara yer verilen evlerde ahşap küpeşteler olması şaşırıcı olmaz. Ahşaplarda ince ustalıklarla yapılan işlemlerle de sizlere birçok alternatif ürün modelleri bulunmaktadır.

Küpeşteler hem dekoratif obje olarak kullanılırken hem de güvenlik amacıyla kullanılmaktadırlar. Bu nedenle de güvenli olmaları için montaj işlemleri çok dikkatli ve özenli yapılmalıdır ayrıca da bakımları ve kontrolleri sık sık yapılmalıdır ki can kaybı oluşturabilecek bir kaza oluşmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder