19 Haziran 2016 Pazar

KROM ÇELİK KORKULUK ÖZELLİKLERİ

KROM ÇELİK KORKULUK ÖZELLİKLERİ

Küpeşte; Küpeştenin bir diğer adı tırabzan ya da korkuluk olarak da bilinmektedir. Küpeşteler ahşaptan, krom çelik kaplamadan, alüminyumdan, demirden, pleksiden, vb birçok alternatif maddeden yapılabilmektedir. İç ve dış mekânlarda kullanıma uygun ürünlerdir ama hepsi hem iç mekanda hem dış mekanda kullanılabilir değildir. Bu özelliğe sahip olan pleksiler ve krom çelik kaplama ürünlerdir. Küpeşteler hem dekoratif olması hem de güvenlik amacıyla tercih edilirler. Merdiven kenarlarında, balkonlarda, havuz kenarlarında, vb alternatif birçok yerde kullanılabilirler. Trabzonların hangi maddeden yapılması daha iyidir bu yapılacak alana göre değişiklik gösterse de artık iç ve dış mekanlarda çoğunluklu krom kaplama çelik ya da alüminyum ürünler tercih edilmektedir. Bunun başlıca sebebi daha kullanışlı ve dayanıklı olması hem de yapıldığı mekânın daha modern algılanmasını sağladığı için çok daha fazla tercih edilir.

Küpeşteler birçok alternatife sahiptir. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; Fransız balkonlarda krom kaplama çelikler camlarla ya da sade olarak kombin edilerek hem güvenlik hem de dekoratif bir ürün olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca normal balkonlarda da kullanılan krom kaplama çelik ürünler güvenlik amacıyla kullanılmaktadır. Bunun en büyük sebebi paslanma ve çürüme yapmayan bir ürün olmasıdır. Krom kaplamaların kromun hava ile birleşmesi ile oksit oluşturması ile maddenin daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Bu sebeple krom kaplama çelikler çok daha dayanıklı ürünlerdir. İç mekanlarda özellikle kurumsal alanlarda da merdivenlerin kenarlarında kullanılan krom kaplama çelikler hem modern bir algı oluştururken hem de daha ferah bir ortam oluşturmaktadır.

Krom kaplama küpeştelerden kısaca bahsetmeye çalıştım ama özet olarak şunu söyleyebilir; krom ile hava birleşerek oksitlenme yaptığı için krom kaplama çelik üzerinde oluşan her türlü çizik oksit etkisiyle kendiliğinden kapanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder